четвер, 2 грудня 2010 р.

Текст Меморандуму – це суміш гірших за попередньо запропоновані поправок та донесення стукача

Текст Меморандуму, таємно підписаний з урядом купкою неповноважних осіб у кількості 2 шт, являє собою суміш гірших за попередньо запропоновані урядом поправок та донесення, яке подають стукачі до певних органів.

Якщо при зустрічі з представниками уповноваженими Національною координаційною радою налякані урядовці пропонували повністю вилучити з Податкового кодексу розділи 2 і 14 (Нацкоордрада не погодилась, вимагаючи ветування кодексу в цілому), то підписантам Меморандуму можновладці запропонували лише внесення змін до них.

Поступки зрадників підсолодили пілюлею у вигляді доопрацювання до 1 січня законодавства з питань єдиного внеску, але жодних гарантій, яким саме буде це доопрацювання, не дали і жодних рамок не визначили.

Єдиним позитивом у Меморандумі є п. 8 – не застосовувати штрафних санкцій з пенсійних внесків, які нараховані на 01.12.2010 року для підприємців, що є платниками єдиного податку.

А особливо цікавим є п. 5, за яким влада погоджується не переслідувати учасників акцій протесту, якщо їй нададуть список тих, кого не переслідувати. Фактично підприємцям пропонується полегшити роботу спецслужб й власними руками скласти список найактивніших організаторів, а також дати карт-бланш на переслідування усіх інших, які не захочуть надавати свої прізвища до цього списку.

Немає коментарів:

Дописати коментар