понеділок, 29 листопада 2010 р.

Пресс - релиз Центрального штаба спасения украинского предпринимательства , от 29.11.2010 г.

Сегодня, 29.11.2010 г., состоялась очередная всеукраинская акция протеста против введения Налогового кодекса. Масштабные акции протеста прошли во многих городах Украины. Наиболее массовая акция протеста проведена в Киеве на Майдане Незалежности. Несмотря на плохие погодные условия на митинге присутствовало не менее 20 тыс. человек.

Частина підприємців знову пішла на сепаратні вимоги?

29 листопада після чергових переговорів представників підприємців у Міністерстві фінансів відбувся конфуз. підприємці, котрі брали участь у переговорах, почувши від міністра Федора Ярошенка спроби обійти вето на Податковий кодекс і домовиться про зміни, демонстративно встали і вийшли з кабінету і будівлі міністерства. Проте група з декількох осіб на чолі з Оксаною Продан повернулася в будівлю міністерства і почали вести переговори про створення якоїсь робочої групи. Про це повідомило джерело в Міністерстві фінансів.

За словами джерела, “робоча група”, що сформувалася, заявила, що на новий НК повинно бути накладено вето, а чиновники та підприємці повинні спільно сісти за розробку змін до кодексу.

Однак тут можливий виверт, оскільки робоча група на чолі з Продан може погодиться не на остаточне вето, а на відправку документа президентом у Раду на доопрацювання. Хоча вимоги підприємців полягають в повному ветуванні документа Віктором Януковичем і початку розробки Податкового кодексу з нуля.

Протестуючі підприємці заявляють, що не погодяться на “часткове вето”, і виступають за повне ветування президентом і початок розробки документа з нуля.

У Львові на ринку “Привокзальний” застрелили підприємця

Дві години тому у Львові на ринку “Привокзальний” застрелили підприємця. Невідомий зайшов у приміщення адміністрації ринку на другому поверсі торгового центру і вистрелив з вогнепальної зброї. Подейкують, застрелили 28-річного сина директора чи заступника директора ринку.

Ринок оточила міліція, працівників змусили зачинити павільйони та вийти. Магазини із входом з боку вулиці Городоцької продовжують роботу.

Міліція стверджує, що вбили працівника ринку. Кого саме, досі не можуть вияснити. Злочинця не затримано.

“Кого вбито, наразі невідомо, – сказав телефоном Ігор Кравчук із міського управління міліції. – На місці працює оперативна група”.

Власником “Привокзального” є 47-річний Ворлодимир Костик, партієць БЮТ. У жовтні його виключили з партії разом з іншими 9-ма членами за порушення статуту.

У Львові досі залишаються нерозкритими вбивства відомих бізнесменів за минулі роки: Ігора Кульчицького (2009), Миколи Лозинського (відомого у кримінальних колах як Коля Рокеро) (2007), Богдана Дацка (2007), Степана Сенчука (2005).

http://gazeta.ua

Депутат Європарламенту закликає Януковича прислухатися до вимог підприємців

Депутат Європарламенту Ребека ХАРМС (група «зелених», Німеччина) закликає Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА і український уряд прислухатися до вимог малого й середнього бізнесу.

Про це йдеться в її коментарі, переданому УНІАН.

«В.ЯНУКОВИЧ і український уряд повинні враховувати критику громадян», – заявила депутат.

«Громадяни України показують своїми протестами, що шлях до свободи й демократії незворотний», – додала вона.

При цьому європейський депутат зазначила, що мирні демонстрації, в яких беруть участь тисячі підприємців по всій Україні, не можуть бути придушені за допомогою сили.

За її словами, свобода зборів, право на власну думку й на протести проти рішень уряду мають важливе значення для демократії.

«Наразі завдання В.ЯНУКОВИЧА полягає в тому, щоб, виконуючи вимоги МВФ із реформування економіки, не робити це лише за рахунок малого бізнесу», – висловила переконання Р.ХАРМС.

«Тільки в такому разі соціальний мир в Україні може бути забезпечено», – підкреслила вона.

http://eunews.unian.net

Дніпропетровський майдан

Підприємці зачиняють торгівельні точки та йдуть мітингувати у Дніпропетровську. Близько двохсот незгодних з новим податковим кодексом знову вийшли на головний майдан міста. Вони вимагають, аби президент наклав вето на новий фінансовий документ.



ЗА ЧЕСНІ ПОДАТКИ!

Около 500 предпринимателей намерены остаться на ночь в палаточном городке

Около 500 предпринимателей намерены остаться на ночь в палаточном городке на Майдане Незалежности в Киеве. Об этом сообщил один из координаторов акции протеста.

«Думаю, будет 500 человек», – сказал он.

По состоянию на 17:20 предприниматели завершили митинг на Майдане Незалежности против подписания Налогового кодекса.

http://obkom.net.ua

Відео з сьогоднішнього мітингу на Майдані Незалежності

Людей було не менше і не більше, ніж на попередніх мітингах, але, здається, було більше представництва від регіонів. Та й запал мітингу, схоже, був вищим, незважаючи на погоду.


Майдан

Підприємці Львова несуть Горбалю прапор із сорочок. Відео

29 листопада у Львова понад 2 тисячі підприємців, незважаючи на негоду, зібралося біля ДПА у Львівській області продовжуючи акцію протесту проти Податкового кодексу.

Вимоги підприємців залишаються незмінними: вето Президента України на Податковий кодекс та звільнення з посад його авторів – представників уряду, – повідомляє кореспондент ZAXID.NET.

Підприємці скандують "Час дати відсіч Податковому кодексу", "Час дати відсіч свавіллю чиновників", "Час дати відсіч згортанню демократії".

Підприємці пошили прапор з сорочок, бо вважають, що з прийняттям Податкового кодексу влада здирає з них останню сорочку.

З цим знаменом підприємці розпочали ходу від ДПА у Львівської області до Львівської ОДА.


ZAXID.NET

Перший крок до революції

Вже майже два десятиліття в Україні тривають ринкові реформи. Їхній зміст – у зосередженні власності та фінансових потоків у руках тих, кого називають великими капіталістами. Тобто, в руках суспільного класу, який з’явився у "лихі 90-ті", і з тих часів опанував політичну й економічну владу в країні.

Їхній зміст – у накопиченні багатств в руках небагатьох за рахунок більшості українців. Тобто, за рахунок всіх інших соціальних груп – від робітників до дрібних підприємців.

Ці реформи проводили геть усі українські уряди – і за Кучми, і за "помаранчевих", і тепер, за "біло-синіх". І ці "непопулярні" реформи, про необхідність яких нам безперервно говорять з телевізійних екранів та газетних шпальт, триватимуть доти, доки в Україні триватиме всевладдя капіталу.

У Бродського хочуть захмарних штрафів за торгівлю з рук

Штрафи за торгівлю з рук у невстановлених місцях можуть бути сильно підвищені. 

     Така пропозиція міститься в проекті закону "Про внутрішню торгівлю", яким пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
     Зокрема, якщо сьогодні торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-119 грн.) із конфіскацією предметів торгівлі або без такої, то в законопроекті пропонується підвищити штрафи до рівня від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 грн.) із конфіскацією предметів торгівлі.
     Крім того, якщо сьогодні торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами тягне за собою накладення штрафу від 6 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (102-255 грн.) із конфіскацією предметів торгівлі, то Держкомпідприємництва ініціює збільшення штрафів до рівня від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн.) із конфіскацією предметів торгівлі.

Економічна правда

Підприємці заявляють, що на зустріч з Азаровим їх ніхто не кликав

        Представники підприємців, які протестують на Майдані Незалежності у Києві проти набуття чинності Податковим кодексом, провели зустріч з представниками уряду на чолі з міністром фінансів Федором ЯРОШЕНКОМ у Кабінеті міністрів України.
        Про це УНІАН повідомили у Громадському русі “Відсіч”, що виступає співорганізатором акції.
        За інформацією громадського руху, всього у зустрічі брали участь представники 127 підприємницьких організацій.

Фотки з Майдану 29.11.2010 року




Підприємницький Майдан на понеділок закрився

        На понеділок акція протесту підприємців проти Податкового кодексу закінчена.
        Про це зі сцени на Майдані Незалежності у Києві повідомив один з організаторів акції.
        Водночас, за його словами, сцена на Майдані залишається і бажаючі мітингувальники теж можуть залишатися.
        Інший виступаючий повідомив, що наступний збір учасників акції буде у четвер.

Українська правда

#kat_ua Чи варто збільшувати податки, коли невідомо як використовують зібрані?

          Протести підприємців на Майдані розумію та підтримую. Водночас продовжую повторяти свою тезу, що не бачу сенсу у збільшенні податкового навантаження, оскільки крики уряду про дефіцит державного бюджету, скажу так - від лукавого.
          Я не знайшов жодної аргументації прийняття нового податкового кодексу, котра звучала б приблизно так: "Уряд ретельно проаналізував витрати, скоротив видатки на утримання Кабінету Міністрів, місцевих ОДА, фінансування неефективних програм....і прийшов до висновку..."
         Часто лунають запитання, що робити учасникам протестів далі? В одному напрямку стовідсотково переконаний :- моніторити використання бюджетів всіх рівнів. Це нудна і достаньо марудна справа, але, якщо Ви платите податки, то дивно, що ви не контролюєте, як влада ці податки тратить. Особисто я та мої колеги готові надати консультаційну та методичну допомогу. Нижче наведені наші рекомендації, підготовлені за результатами проекту «Громадський моніторинг відкритості органів місцевої влади Тернопільської області в сфері місцевих бюджетів». Якщо ці висновки неактуальні для інших областей - доказуйте. Готовий сперечатись і доказувати позицію.

Що у Тернополі робить з підприємствами діяльність уряду Азарова

          У торгово-розважальному комплексі "Подоляни", що у Тернополі, є магазин сувенірної української продукції. Поки є
 
 
http://provse.te.ua

Азаров погодився врахувати конструктивні пропозиції підприємців

        Голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха попросив прем’єр-міністра Миколу Азарова врахувати зауваження підприємців області у Податковому кодексі.
        Як повідомляє УНІАН, про це йшлося під час зустрічі голови ОДА з підприємцями, директорами ринків, представниками громадської організації "Асоціація Хмельницьких ринків" та профспілки "Захист підприємців Хмельницького".
        "Я попросив Миколу Азарова (під час зустрічі з ним), щоб думки підприємців Хмельниччини, думки влади були максимально враховані при обговоренні експертною комісією Податкового кодексу", - зазначив Ядуха.
         Він додав, що отримав від прем’єра згоду зустрітися з підприємцями, чітко визначитися з конструктивними пропозиціями, сформулювати їх і терміново передати в Кабінет міністрів України та в адміністрацію президента.
         "Податковий кодекс на сьогодні – це живий організм, до якого можна внести певні поправки.   
          Всього у процесі обговорення ми опрацювали близько 600 пропозицій, з них узагальнено 150, враховано близько 100 пропозицій", - зауважив Ядуха.

Підприємці висунули владі нові вимоги

        Підприємці вимагають скасувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна.
        Про це вони заявили під час мітингу підприємців на Майдані Незалежності в Києві 29 листопада, повідомляє громадська кампанія "Новий громадянин".
         "Саме завдяки цій угоді, яка була укладена ще за часів УРСР, близько 20 мільярдів доларів щороку недоотримує державний бюджет України, а це майже 10% ВВП і майже половина всіх податкових надходжень за рік", - йдеться у повідомленні.
        "Це гроші олігархічного капіталу та великого бізнесу, мабуть, доброї половини нардепів, що сидять у парламенті, які виводять їх на офшори. Згідно даних Держкомстату, приблизно 90% всіх інвестицій українців за кордон - це Кіпр", - зазначили підприємці.
        Також вони вимагають скоротити витратну частину державного бюджету.

У Львові "Повний песець": на одній вулиці закрились всі магазини

     У Львові працівники магазинів представили проект-прототип містечка майбутнього, яке чекає українців в разі прийняття Податкового кодексу. 
     Сьогодні, 29 листопада, зранку одна зі знакових вуличок Львова, яку ніколи не оминають туристи – вул. Галицька – перетворилася на вулицю Порожніх вітрин.
      Майже всі магазини та заклади громадського харчування, що знаходяться на цій вулиці закрилися на замок та вивісили на вітринах написи на зразок «Ліквідація», «продається», «оренда», «повний песець». При цьому деякі магазини все ж продовжили працювати. А неподалік, на пл. Ринок вже розгортають павільйони майбутнього різдвяного ярмарку.

     За словами організаторів акції, вони таким чином хотіли продемонструвати у що перетворяться вулички туристичного центру країни у разі якщо підприємці будуть вимушені закрити свою справу, позвільняти своїх працівників і разом з ними зайняти чергу на біржі праці.
Довідка:
       У цей час в Україні триває загальнонаціональна акція протесту підприємців,, які вимагають ветувати Податковий кодекс. Вони наголошують, що за умов, які впроваджує цим кодексом уряд, існування підприємництва України та й загалом середнього класу є під загрозою.

 

200 підприємців мітингують біля Верховної Ради

         Близько 200 підприємців станом на 13:45 мітингують біля будинку Верховної Ради проти підписання Податкового кодексу.
       Протестувальники дудять у дудки, стукають пластмасовими пляшками по огорожі парламенту й кричать: "Ганьба!".
     На огорожі розвішено плакати: "Податковий кодекс Азарова - ганьба для України!", "Кодекс смерті".
   Серед протестувальників представлені підприємці Чернігівської, Вінницької, Рівненської, Житомирської й Київської областей.
       Як повідомляло агентство, близько 1,5 тис. підприємців станом на 9:45 проводили мітинг на майдані Незалежності в Києві проти підписання Податкового кодексу.
       18 листопада Рада прийняла Податковий кодекс.
   Прийняття парламентом цього документа супроводжувалося багатотисячними протестними акціями підприємців не тільки в Києві, а й у низці інших регіонів

Інформаційне агенство
"Українські новини"

В Івано-Франківську Азарова і Тігіпка закликають піти геть

      Близько 1,5 тисяч підприємців мітингували біля Кіровоградської обладміністрації проти Податкового кодексу.
        Перед присутніми виступали представники малого і середнього бізнесу, які вважають, що новий Податковий кодекс призведе до ліквідації їхнього бізнесу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.
       За словами організаторів мітингу, передбачалася присутність більшої кількості учасників, однак багатьом перешкодив проливний дощ.
        Крім того, близько 1 тисячі підприємців за станом на 11:00 мітингували біля Івано-Франківської обласної державної адміністрації проти підписання президентом Віктором Януковичем Податкового кодексу.
        У руках учасники акції тримають плакати з написами: "Податковому кодексу - ні" і "Азарова, Тігіпка - геть".
        Акцію підтримали представники партії "Наша Україна", "Фронту змін", Блоку Юлії Тимошенко, "Європейської партії України" та Конгресу українських націоналістів.
        Підприємці також вимагають відставки уряду і проведення виборів до Верховної Ради в березні наступного року.
        Мітингувальники мають намір пройти колоною до приміщення Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області, після чого мітинг планують продовжити на Вічевому майдані. 
 

У Азарова кажуть, що підприємці відмовляються від зустрічі

         Підприємці відмовляються від зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим.
       Про це Інтерфакс-Україна заявив прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко.
        "Кабінет міністрів готовий до продовження діалогу з підприємцями і відкритий для нього, однак підприємці відмовилися від зустрічі з прем'єр-міністром, запланованої на 12.00 у понеділок", - повідомив він.
       Водночас раніше прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов нагадав, що на 12:00 запланована зустріч підприємців та Азарова.
          "Зараз, напевно, всі разом і сходимо до Азарова", - сказав Швецов.
          За його даними, на Майдані вже зібралося 10-12 тисяч людей.
          Водночас, за даними центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві, близько 1,5 підприємців протестують проти Податкового кодексу на Майдані, ще близько 3 тис. - біля будівлі Верховної Ради з вимогою розпуску парламенту.

У Тимошенко хочуть крові всього уряду

     Опозиція вимагає відставки всього складу уряду за розробку Податкового кодексу.
        Про це заявив на брифінгу в понеділок віце-спікер Микола Томенко.
        Він наголосив, що опозиція вимагає вето на Податковий кодекс, а після вотування документу готова розглянути питання щодо відповідальності уряду.
        "Низка фракцій вважають, що можна відкупитися віце-премєром Тігіпком або главою комітету з питань підприємництва, але ми вважаємо, що це хибний шлях", - зазначив віце-спікер.
        "Спочатку вето, а потім відповідальність уряду, яку ми розуміємо як відставку уряду, оскільки уряд не пройшов це випробування податковою реформою", - заявив Томенко.
        Він також додав, що опозиція готова працювати понаднормово аби у визначений термін ухвалити державний бюджет.

Українська правда

Опозиція кличе Тігіпка давати пояснення

        У п'ятницю Верховна Рада хоче заслухати віце-прем'єра з економіки Сергія Тігіпка в рамках години питань до уряду.
        Про це повідомив у понеділок спікер Володимир Литвин, відповідаючи на запитання журналістів.
        "Депутати останнім часом дуже люблять слухати віце-прем'єра Тігіпка, навіть тоді, коли він перебував у плановій відпустці", - сказав голова Верховної Ради.
        За словами депутатів, опозиційні фракції вимагають від Тігіпка пояснень щодо Податкового кодексу, а також процесу подальшого реформування економіки і, зокрема, про "автоматичне відшкодування ПДВ".
        "Такий настрій двох опозиційних фракцій. Тому рішення прийняте: будемо просити віце-прем'єр-міністра взяти участь у  роботі ВР під час години запитань до уряду", - сказав Литвин. 

Організатори: На Майдані вже 10-12 тисяч підприємців

     Станом на 12:30 на Майдані Незалежності перебуває близько 10-12 тисяч осіб.
     Про це "Дзеркалу тижня" повідомив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.
     При цьому він зазначив, що люди продовжують збиратися, і ближче до обіду кількість мітингувальників збільшиться.



Рада поведе додаткове засідання заради бюджету?

     Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести додаткове засідання парламенту для розгляду проекту держбюджету на наступний рік.
     Про це він заявив на погоджувальній раді в понеділок.
     "Ми розраховували, що цей документ надійде до Верховної Ради на цьому тижні, щоб ми могли його розглянути, скажімо, у четвер. Поки що робота над бюджетом триває. Тому виникає питання, коли ми можемо завершити розгляд цього питання і прийняти рішення", - сказав спікер.
     "У нас контрольний день - це десь 23-тє, максимум 24-те (грудня). То можна було би піти на такий крок - скажімо, в ту середу, 8 грудня: зранку засідання, а після обіду парламентське слухання", - додав Литвин.

Литвин хоче закрити кіпрський податковий рай?

     Спікер Володимир Литвин просить уряд невідкладно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування уникнення подвійного оподаткування з республікою Кіпр.
     Таким чином він відповів на пропозицію фракції БЮТ щодо необхідності денонсації відповідної угоди.
     У процесі обговорення цього питання перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Тарас Чорновіл повідомив, що відповідний документ внесений не від уряду, як того вимагає закон, а від депутата Юрія Кармазіна (НУНС), який не прийшов на засідання комітету, де розглядалося це питання.
     "Він (Кармазін) продемонстрував, що йому не цікавий цей документ. Тобто тільки політично він був внесений", - сказав Чорновіл.
     Також, за його словами, під час розгляду цього питання на засіданні комітету не прийшли депутати з провладної більшості, але члени комітету з опозиційних фракцій дійшли висновку, що неможливо зараз розглядати документ, "оскільки він суперечить усьому, що тільки можна".
     "Тобто, на сьогоднішній день, документу по денонсації не існує. Цей документ може бути внесений офіційно тільки від уряду чи президента", - сказав Чорновіл.
     Після цього Литвин попросив уряд внести відповідний документ.\

На Майдані оголосили про об'єднання всіх українців

     На Майдані незалежності зі сцени зачитали Акт об'єднання українського народу.
     Його зачитав один з активістів акцій протесту.
     "Ми - громадяни України оголошуємо свою особисту відповідальність за долю України. Ми стверджуємо, що незалежно від мови, національності, місця проживання продовжуємо будувати державу", - зачитав він документ.
     "Держава починається з кожної окремої людини", - наголосив він зі сцени.
     "Україна у нас одна. Ми проголошуємо свою непорушну і нерозривну єдність в імя наших дітей, свободи, майбутнього. Усі регіони України, тримаючись за руки, скажуть "Слава Україні!", - зачитав активіст.
     Перед цим на Майдані скандували "Схід і Захід разом, Південь і Північ разом".

На Майдані оголошують голосування

     На Майдані Незалежності підприємці оголосили про проведення голосування щодо Податкового кодексу і парламентських виборів.
     Так, один з активістів повідомив, що окремо буде поставлено намет, в якому стоятимуть скриньки для голосування, а кожен може отримати бюлетень.
     "Тут буде виборча дільниця Міста волі", - сказав він.
Фото Texty.org.ua
          На голосування винесено три питання. Перше стосується податкового кодексу.
          "Друге - відставка уряду Азарова, який зробив кодекс", - повідомив активіст.
          "Третє питання - вибори в березні наступного року", - додав він

Українська правда

Підприємці вимагають "голову" Тігіпка

Підприємці вимагають відставки віце-прем'єра Сергія Тігіпка.
Цей лозунг, який періодично звучить зі сцени на Майдані, де зібралося на даний час понад 1 тисяча мітингувальників.
Підприємці скандують: "вето і геть Тігіпка".
Як зазначив один з мітингувальників зі сцени, треба відправити у відставку Сергія Тігіпка після того, як він заявив, що не піде на компроміс з підприємцями.
     Люди сидять із прапорами своїх міст. Одна з підприємців з Білої Церкви, Світлана Солодка, яка торгує на тамтешньому центральному ринку верхнім одягом каже, що міліціія зупиняє автобуси з мітингувальниками та не дає їм можливості добратися до Києва.
     "В нас в місті зупиняються автобуси з незрозумілих причин і колеги зі Львова нам кажуть про те ж. Але вони вчинили розумніше. Хтось пересів на поїзди, хтось скинувся грішми і їхали на своїх машинах. Бачила, як 150 львів’ян брали жетони та їхали на Майдан. Значить люди будуть підходити. Ні дощ, ні сніг нас не зупинить. Ми не маємо права відступати", - резюмувала вона.
    Раніше віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявляв, що не піде на компроміс з підприємцями-спрощенцями, оскільки спрощена система використовується як механізм втечі від податків.

http://gazeta.ua

Підприємці йдуть до Венеціанської комісії

     Підприємці мають намір о 12 години йти до Верховної Ради, де проходитиме зустріч організаторів акції з представниками Венеціанської комісії.
     Про це заявив один з організаторів акцій протесту.
"О 12 годині я йду до ВР, щоб зустрітися з Венеціанської комісією і сказати, що влада неефективна. 
     Хто зі мною?", - сказав він.
     "Організовано по Хрещатику, потім по Грушевського, намагаючись не перекривати рух, йдемо до Верховної Ради", - закликав він.
     "Жодних амністій рецидивістам", - проскандував активіст.

Українська правда

У профспілках очікують страйків через ще один кодекс

     Якщо проект Трудового кодексу буде виноситися на розгляд Верховної ради в тій редакції, в якій його сьогодні хочуть прийняти, то можна очікувати потужних акцій протестів.
     Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Герман про охорону Азарова і 5 канал: "Застав дурня молитися..."

          Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман не пов'язує інцидент, що стався між охороною прем'єра Миколи Азарова і журналістом 5 каналу, з цензурою в Україні.
          Про це вона написала у своєму блозі на "Українській правді", коментуючи блог журналіста "Телекритики" Отара Довженка з цього приводу.
         За словами Герман, у даному випадку влада "була зацікавлена у тому, щоб зустріч президента з мітингуючими побачили якомога більше українців".
          "І якщо інцидент між оператором 5-го каналу і працівником охорони прем'єра справді мав місце, то зовсім не тому, що, як пише Довженко, в країні діє цензура. Це був той випадок, про який кажуть: "Застав дурня молитися...", - написала вона.

Під Кіровоградом затримують автобуси з протестувальниками

     Під Кіровоградом міліція затримувала автобуси з протестувальниками, які їхали до Києва на акцію протесту проти Податкового кодексу.
     Про це "Українській правді" повідомив керівник групи протестувальників Микола Загарук.
     За його словами, рейсовий автобус, у якому знаходилося 90 пасажирів, серед яких були й учасники акції, правоохоронці затримали о 01:30 на виїзді з Кіровограду і протримали до 6 ранку понеділка.
     Загарук зазначив, що ДАІ виставило блокпости та не випускає автобуси під різними приводами.
"Перший раз не було відмітки у водія, що він пройшов медичне обстеження. Другий раз казали, що путьовки немає. А третій раз сказали, що наказ Могильова не випускати нікого", - розповів він.
     За словами керівника групи протестувальників, коли пасажири автобуса почали фотографувати інспекторів ДАІ, то правоохоронці відправили машину на штрафну стоянку. Учасники акції їдуть до Києва вже своїм ходом
     Загарук зазначив, що автобус затримав інспектор ДАІ Ковальов Сергій Володимирович. Також, за його словами, до цього затримали ще одну маршрутку, яка прямувала до Києва.

Група підприємців з Чернівців успішно добралася до Києва!

          Я зв'язався по телефону з групою підприємців з Чернівців, яких як я повідомляв раніше затримали працівники ДАІ на виїзді з міста. Вони повідомили мені, що успішно добралися потягом до Києва і зараз направляються на Майдан Незалежності, щоб підтримати загальнонаціональний мітинг.

ГАИ не пускает предпринимателей, но они прорываются в Киев

         29 ноября проходит очередная массовая акция протеста предпринимателей против принятия Налогового кодекса. Со всех регионов страны на Майдан съезжаются люди, чтобы требовать от президента Виктора Януковича наложить вето на убийственный кодекс.
          На данный момент Майдан Незалежности наполняется людьми. Первыми приехали группы с Харьковской и Львовской областей.
         Предприниматели с Черновицкой области, автобус которых ночью блокировали гаишники, добрались на такси до Каменца-Подольского и сели на поезд до Киева.
         "Люди, мы из Полтавской области. Не можем выехать в Киев, гаишники конкретно предупреждают, хотите заиметь проблемы, рискните !!! Это "не пущать" прямое указание Главка Гаи из Киева", - отметил один из участников протеста в комментарии.
           Пока неизвестно, удалось ли прорваться в Киев полтавским предпринимателям.

http://www.delfi.ua

Вимоги акції протесту 29 листопада 2010 року

1. Ветування Президентом Податкового кодексу.
2. Відставка уряду.
3. Проведення виборів Верховної Ради України в березні 2011 року.

http://mistovoli.org

Склад штабу Національної координаційної ради підприємців України

          Штаб Національної координаційної ради підприємців України сформований за квотним принципом і складається з 8 осіб – представників організацій, які виводять (привозять) найбільше людей на загальноукраїнські акції протесту у Києві та організації, яка взяла на себе відповідальність за організацію цих акцій. Оскільки не всі члени цих організацій постійно присутні у Києві, кожна з організацій сама визначає, хто братиме участь в тому чи іншому засіданні штабу, а також у переговорах з владою щодо виконання вимог протестувальників.
          Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу – 2 особи (за час існування штабу в засіданнях штабу і переговорах з владою брали участь – Ігор Гурняк, Андрій Панаєтов, Олександр Таран, Павло Жовніренко)
           Всеукраїнське об’єднання громадських організацій малого і середнього бізнесу “Фортеця” – 2 особи (за час існування штабу в засіданнях штабу і переговорах з владою брали участь – Віталій Андрєєв, Євген Шаповаленко, Оксана Продан, Сергій Доротич)
           Профспілкові організації – 2 особи (за час існування штабу в засіданнях штабу і переговорах з владою брали участь – Михайло Волинець і В’ячеслав Рой)
         Центральний штаб порятунку підприємців України – 1 особа (в засіданнях штабу і переговорах з владою брав участь – Юрій Єременко)
          Громадянський рух “Відсіч” – 1 особа (в засіданнях штабу і переговорах з владою брав участь – Михайло Свистович)

           Керівник прес-центру Національної координаційної ради підприємців України Володимир Дорош
http://mistovoli.org

Трохи фото з Майдану!

Інформація про групу з Чернівців!

          Вночі група мітингувальників з Чернівців доїхала на таксі до Кам'янець-Подільська! 

          В Кам'янець-Подільському група сіла на потяг і їде до Києва!

ICTV - перший з каналів який дасть новини про сьогоднішню акцію!

ICTV - перший з каналів який дасть новини про сьогоднішню акцію.
 

На Майдан вже близько 200-300 людей перед сценою!

7:30 на Майдан вже близько 200-300 людей перед сценою. 

На Майдан приїхала перша група з Луцька!

на Майдан приїхала перша група з Луцька

На Майдан приїхала перша група з Вінницької області!

на Майдан приїхала перша група з Вінницької області. фото

На Майдан приїхала перша група з Борислава!

7:07 на Майдан приїхала перша група з Борислава

УВАГА! По трасі з Кривога Рога до Києва - ДАІ затримує автобуси з мітингувальниками!

Так, за інформацією з твітера #kat_ua стало відомо про затримання працівниками ДАІ автобусів, які їхдуть з Кривого Рога до Києва!
Далі текст повідомлень з Твітера #kat_ua

@velmyshanovnyi
plz RT #kat_ua #kat_sos перший затриманий автобус був в 3 ночі. Кривий Ріг. Зараз контакт з людьми втрачений :(
29 листопада 2010 р. 04:50:56

@velmyshanovnyi
@plz RT #kat_ua #kat_sos затримано автобус AA6945HX 4:30 ночі. 90 людей. Кіровоград. 0972644008 Микола (преса - дзвоніть йому)
29 листопада 2010 р. 05:01:30

@velmyshanovnyi
plz RT #kat_ua #kat_sos повідомив 0972644008 Микола, затримано на цей раз бус 28 місць. Кіровоград. це рейсовий бус, виїхав на Київ в 1 ночі
29 листопада 2010 р. 05:10:51

@velmyshanovnyi
plz RT #kat_ua #kat_sos Кіровоград 6:00 автобус затримав Ковальов Сергій Володимирович за наказом Могильова документ УКВ02072
29 листопада 2010 р. 06:02:11

@velmyshanovnyi
#kat_ua #kat_sos треба мобільний керівника Кіровоградського отЦОСа ДАІ, є питання по ситуації з автобусом АА6945НХ повідомте на 0991175154
29 листопада 2010 р. 06:06:46