неділя, 28 листопада 2010 р.

Увага!!! З Чернівців не може виїхати автобус до Києва з мітингувальниками!

          Як повідоили мені по телефону з Чернівців, автобус з мітингувальниками не може виїхати до Києва, ДАІ залякує водія, що його позбавлять ліцензії!
         На даний час автобус знаходиться на виїзді з Чернівців біля заправки ОКО! За автобусом працівники ДАІ поставили свій автомобіль так, що автобус з мітингувальниками заблокованом і він не може рушити далі!
          За останньою інформацією: автобус зупинив автомобіль ДАІ (жигулі) державний номер 0179

Оновлено: 29.11.2010 о 00:58

Спроба виступу Олександра Данилюка була блокована

Азаров планирует принять госбюджет на 2011 год до 20 декабря

      Внесение изменений в Налоговый кодекс не повлияет на решимость правительства принять государственный бюджет на 2011 год до 20 декабря, заявляет премьер-министр Украины Николай Азаров.
      Об этом он сказал в эфире телеканала ICTV в воскресенье вечером.
   Также Азаров сообщил, что видит две возможности дальнейшего развития событий, связанных с Налоговым кодексом, после того, как будут наработаны изменения в него: первый заключается в том, что президент ветирует его и Верховная Рада вновь рассматривает с учетом необходимых изменений; второй вариант заключается в подписании президентом Кодекса при условии, что он вступает в силу после внесения в него изменений.
"Азаров: Разница заключается в том, что или мы сразу приступаем к работе над бюджетом, либо мы вынуждены отложить на какой-то промежуток времени работу над бюджетом, и тогда все это дело немножко усложниться."
"Разница заключается в том, что или мы сразу приступаем к работе над бюджетом, либо мы вынуждены отложить на какой-то промежуток времени работу над бюджетом, и тогда все это дело немножко усложнится. Но подчеркиваю, что мы настроены очень решительно по срокам - в любом случае мы должны принять бюджет до 20 декабря", - сказал он.
"Азаров: Но подчеркиваю, что мы настроены очень решительно по срокам - в любом случае мы должны принять бюджет до 20 декабря."
Как сообщалось, 19 ноября, министр финансов Федор Ярошенко сообщил, что дефицит государственного бюджета Украины в 2011 году сократится на 37% по сравнению с запланированным на 2010 год показателем - до 34 млрд грн.

http://www.interfax.com.ua

Михайло Свистович про сьогоднішні перемовини з міністром фінансів Ф. Ярошенком

          Янукович доручив Азарову домовитись як вноситимуть зміни до Податкового. З міністром фінансів - до понеділка, з Азаровим - до четверга, в четвер зустріч з Януковичем.
          Ми сказали, що у нас одна вимога вето і дві політичні - відставка уряду і вибори в березні 2011 року, а міністр сказав, що не в його компетенції відставка уряду і розпуск ради, він всього на всього член уряду, про це треба говорити з президентом, ми сказали, що прощаємось до завтра бо поки немає про, що говорити бо основна вимога - вето.
         Потім зібрали великі збори на яких більшість головних підприємницьких об"єднань і асоціацій які виводять основну масу людей на вулиці і вирішили, що йдемо туди на 14.00 і кажемо, що ми не обговорюємо ніякі зміни до податкового, не надаємо пропозицій і навіть не говоримо про те чим ми не задоволені, що ми вимагаємо вето, а після вето і прийняття рішення про розробку нового кодексу з нуля ми готові дати пропозиції, щодо нового кодексу, а політичні вимоги лишаються, але це не до міністра фінансів, а до Януковича.
          До речі, серед пропозицій міністра була пропозиція викинути два розділи з податкового про спрощену систему оподаткування і про адміністрування. Тобто для спрощенців все лишається так як було до нового податкового, але ми все одно відмовились і сказали, що головною вимогою є ВЕТО без жодних правок і поступок.


Майже перемога

          Хапугам, хабарникам, казнокрадам і VIP - корупціонерам втекти вже не вдасться. Їх наздожене надсучасний гвинтокрил (то так бандерівці обзивають антикорупційний "вєртольот").

      Нічого поганого говорити про нинішню владу не потрібно. Як кажуть фахівці: вчинки промовляють за людей. Усе що команда професіоналів хотіла про себе сказати словами, але не змогла, бо не кожен вміє вірші Чехова декламувати, розповідають їх трудові подвиги. Щоденні звершення цих міністрів-реформаторів – ось справжня поезія оновленого краю.

         Не словом, а ділом. У перекладі братньою мовою – "порожняк не гонім". Поки одні завершують найкращу в Європі, за словами Азарова, податкову реформу, решта топчуть гідру корупції. Ту гідру катують "розпеченим залізом", "відчікують і відбивають" руки, "відривають голови" - усе як наказував Головнокомандувач, чий оперативний штаб із боротьби з корупцією розмістився в Межигір'ї. Перший український антикорупційний фронт здобуває перемогу за перемогою. Ось короткий перелік останніх тріумфів борців із хабарництвом та казнокрадством з допоки ще відкритих джерел інформації.
         Віце-прем'єр Клюєв перекинув дві сотні мільйонів із бюджету на свої компанії, зареєстровані в офшорах. Новий Податковий кодекс, до речі, їх не зачепить якимись там податками. Отже, ці гроші вже недосяжні усім цим вітчизняним казнокрадам, а підуть виключно на інноваційні напівпровідники та різні сонячні батареї для народу. Напевно саме тому непідкупному Клюєву доручили почесно і відкрито перемовлятися із протестуючими платниками єдиного податку та рештою "спрощенців". Одним словом з тими протестуючими "корупціонерами", як назвав їх всенародно обраний Президент в інтерв'ю для Financial Times .
           Міністр "паліва", як каже Азаров, Юрій Бойко, у якого в кишені лежить довіреність від Фірташа на їх РосУкрЕнерго, проконтролює переведення суми під 4 мільярди доларів летючим газом із державних газових схронів у цю швейцарську компашку "Роги і копита". Газ врятовано – корупція ридає в куточку Веховного суду. А як вдасться, то ще й трошки (500 мільйонів доларів) живими грошима заберуть із "Нафтогазу". І лише лихослови із якоїсь опозиції щось там верзуть, ніби-то борці із корупцією Льовочкін, Хорошковський і решта з фан-клубу Фірташа "в долі".
            Скільки грошей врятують від української корупції і сховають у сейфах Монако під чуйним наглядом Юри Іванющенка, якого весь Донбас знає як Юру Єнакиївського, також важко підрахувати. Цьому депутату з далекого Монако, чия картка справно голосує і голосувала за Податковий кодекс, віддають під захист від корупції не просто підприємства, а цілі регіони та міста.
            "Я вам не скажу за всю Одесу", але за частину «перлини біля моря» із базаром "7 кілометр" вже можна щось і розповісти. Московські мафіозі із ліквідованого Черкізовського ринку стали партнерами Юри Монаківського і надійними "смотрящімі" за "7 кілометром". Їх досвід легендарного Черказону, знищеного Путіним, ще послужить українському бюджету. Одесити можуть спати спокійно – чужий корупціонер тут вже не прошмигне. А от державні кошти зберігати в Монако настільки ж надійно, як у кантоні Цуг у Швейцарії. Такого ефекту економії не досягнеш усіма тими антикорупційними законами, які вже давно прийняли у Верховній Раді, але в дію так і не вводять.
             Найвдаліші спецопреації проти корупції біло-блакитною ниткою проходять в історичних літописах оновленого Криму. Макіївський комдив Василь Джарти перейшов озеро Сиваш і всіх кримських корупціонерів, як Врангеля, скинув у море. В автономії так швидко садили кримських ненадійних регіоналів і завозили макеєвсько-єнакіїських перевірених регіоналів, що за цією чехардою простежити під чий захист переходять причорноморські землі і нерухомість не було можливим. Але усі санаторії, палаци, сади, гольфові поля тепер надійно захищені.
            З політичною корупцією та різними конфліктами інтересів бореться глава СБУ Хорошковський. У його розпоряджені крім "тайняків" і Вища Рада юстиції, і величезний телехолдинг, і неперервний юридичний досвід. Генерал-лейтенант міліції Грицак долає корупцію в ЄДАПСі, де за мільйони друкуються усякі документи, голограми і бланки нашої держави. А вже з самою генеральською корупцією бореться голова Держкомпідприємництва Бродський, якого Грицак величає "хворим "помаранчевим" шизофреніком". У сфері фінансових послуг боротьбу з корупцією очолив сам офіцер-підводник Волга. Запропонував страховим компаніям "відстьогувати" йому і колегам «0,1% зібраних валових премій» для боротьби з корупціонерами у самій комісії Держфінпослуг. Докинемо ці гроші до їх зарплат і працівники Держфінпослуг перестануть брати хабарі. Ця схема заслуговує бути застосованою у масштабах всієї країни.
               Хапугам, хабарникам, казнокрадам і VIP - корупціонерам втекти вже не вдасться. Якщо корупціонери почнуть втікати від "кальоного желєза" правосуддя на своїх дорогих і потужних Каділлаках Ескалейдах (то такий джип, як у міністра Могильова), то їх наздожене надсучасний "залізний птах Залізного господаря". Гарант конституції і головнокомандувач має тепер для таких ловів власний швидкісний гвинтокрил (то так бандерівці обзивають антикорупційний "вєртольот"). Гелікоптер вже не вкрадеш так просто із майданчика на Парковій алеї. 17 мільйонів не просто врятовано від корупції – тепер вони самі ловитимуть казнокрадів. Бо зверху усе добре видно.

http://tsn.ua

Час вийшов, - завтра українців закликають до загальнонаціонального страйку

     Учасники акції на Майдані закликають провести у понеділок, 29 листопада, загальнонаціональну акцію протесту підприємців. Про це заявив на брифінгу у Києві координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк.

          За його словами, акцію має підтримати усе свідоме працююче населення України, в тому числі й працівники бюджетної сфери, повідомляє УП.
          "Громадяни мають оголосити одноденний страйк і означити цим кроком свою позицію у відповідь на неприховану узурпацію влади в державі, методичне придушування політичних та економічних прав і свобод", - йдеться в повідомленні мітингувальників.
          Данилюк також розкритикував заяву голови ЦВК Володимира Шаповала, який вважає безперспективною з юридичної точки зору ініціативу підприємців щодо проведення референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.
          "По-перше, тлумачення Конституції не входить до повноважень пана Шаповала, оскільки це не передбачено його функціональними обов'язками. По-друге, якби він взяв до рук цей документ і ознайомився зі змістом статті 74, то дізнався б, що референдум в Україні не допускається лише щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії. І крапка", - зазначив Данилюк.
           "Будь-які інші питання можуть стати предметом розгляду на всеукраїнському чи місцевому референдумах", - наголосив він.
           Він також повідомив, що до України прибуває офіційна делегація Венеціанської комісії на чолі з секретарем комісії паном Томасом Маркетом.
          Метою візиту є вивчення ситуації щодо реального рівня легітимності української влади після скасування політреформи 2004 р. На думку О.Данилюка, одноденний загальнонаціональний страйк стане найкращим виявом реального ставлення народу до влади і дасть необхідний матеріал для висновків Венеціанській комісії.
          "Акція, що починалася як протест проти економічних утисків стала політичною. Влада сама спровокувала людей на це протистояння. Сьогодні на Майдані все менше говорять про Податковий кодекс і все більше про загальну несправедливість, яка опановує державу", - заявив Данилюк.
          "29 листопада, у понеділок, розпочинається всеукраїнська безстрокова політична акція протесту, яка має на меті поставити нарешті цю країну з голови на ноги. Від того підпише, чи заветує президент Податковий кодекс сьогодні вже не залежить нічого. Про все це треба було думати раніше. Час вийшов",- акцентував правозахисник.


Тігіпко вважає, що не можна йти на компроміс з підприємцями

          Віце-прем`єр-міністр України Сергій ТІГІПКО вважає, що в питанні спрощеної системи оподаткування влада не повинна йти на компроміси з підприємцями.
           Про це він заявив в інтерв`ю телеканалу "1+1" в неділю.
           "Є питання, за якими, я вважаю, ми не повинні йти ні на які компроміси", - сказав він.
           За словами С.ТІГІПКА, саме через систему спрощеного оподаткування «у нас йде велике відмивання грошей". Крім того, зауважив віце-прем’єр, саме через цю систему йде велика кількість контрабанди.
          С.ТІГІПКО вважає, що можна було б досягти домовленості про збільшення граничного розміру продажей, які підпадають під систему спрощеного оподаткування. "Ми можемо в принципі піти на те, щоб збільшити обсяг реалізації, але якщо збільшувати обсяги, одразу треба думати про контроль", - сказав він.


Азаров знайшов два способи врахувати вимоги підприємців

     Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ сподівається, що найближчими днями Верховна Рада внесе зміни до Податкового кодексу з урахуванням вимог підприємців.
     Про це він повідомив в ефірі ICTV в неділю, коментуючи вчорашні зустрічі з ними на Майдані Незалежності.
     Прем`єр зазначив, що у понеділок, 29 листопада, планується погодити зміни, які необхідно внести до документу, і надалі, якщо президент вирішить його ветувати, то парламент на своєму засіданні внесе узгоджені зміни.
    Другий варіант, зауважив М.АЗАРОВ, полягає в тому, що президент після аналізу підготовлених пропозицій підписує Податковий кодекс, проте за умови, що він набуває чинності після внесення узгоджених змін.
     «Парламент збирається, голосує ці зміни, і вони набувають чинності одночасно з набуттям чинності Податкового кодексу. Тобто, практично, два варіанти абсолютні рівнозначних за результатом. Різниця лише в тому, що або ми одразу починаємо працювати над бюджетом, або ми цю роботу повинні відкласти на якийсь проміжок часу. І тоді ця справа дещо ускладниться», - зазначив прем`єр-міністр.
     При цьому він підкреслив, що бюджет у будь-якому випадку має бути прийнятий до 20 грудня.
     «Підкреслюю, що ми налаштовані дуже рішуче щодо термінів. У будь-якому разі ми повинні прийняти бюджет до 20 грудня», - сказав М.АЗАРОВ.


Азаров каже, що добре розуміє вимоги підприємців

          Прем`єр-міністрові України Миколі АЗАРОВУ абсолютно зрозумілі вимоги протестуючих проти Податкового кодексу підприємців.
          Про це він повідомив в ефірі ICTV в неділю, коментуючи вчорашні зустрічі з ними на Майдані Незалежності в Києві.
         «В основному йшлося про систему спрощеного законодавства (спрощену систему оподаткування – УНІАН). Мені не зовсім зрозуміло, чому ті люди, які відпрацьовували ці питання на рівні наших експертів, не достатньо уважно вислухали цих людей. Оскільки те, що вони (підприємці - УНІАН) мені казали, у мене абсолютно не викликало ніяких запитань і заперечень. Я уявляю собі роботу на ринку при мінус 15 градусів. Як там щось записати, як там включити касовий апарат? Мені ці речі зрозумілі. Я, щоправда, дуже серйозно хочу, щоб через років 5-10 у нас ці люди працювали в упорядкованих приміщеннях», - сказав М.АЗАРОВ.
            При цьому він зауважив, що коли буде створено нормальні умови для нормальної роботи підприємців, тоді встановлюватимуться контрольні і касові апарати.

Мітингувальники з Майдана заявляють про блокування мобільного зв'язку

            Протестувальники з наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві заявляють про проблеми із мобільним зв'язком і вважають, що проти них влаштовано інформаційну кампанію.
           "Наші мобільні телефони тут заглушують представники влади. Окрім того, проти нас ведеться інформаційна війна. Наші гасла і думки в інтернеті перекручують, виривають із контексту. Але за нами більшість народу, тому ми думаємо, що переможемо. Ми хочемо, щоб президент ветував цей новий Податковий кодекс і розпустив Верховну Раду", - сказав кореспонденту Gazeta.ua прес-секретар Харківської обласної організації профспілки підприємців Сергій Фісун.
            За словами активіста, серед учасників мітингу панують радикальні настрої.
          "Ми маємо зараз нелегітимну владу. Коли приходив президент, то він сказав, що, можливо, ветує кодекс, однак "можливо" нам не підходить. Податковий кодекс вдарить по всім громадянам України. Він призведе до зростання цін на товари та послуги на 30%, до появи 4 мільйонів безробітних, збільшення дефіциту і черг. Ще учора непробивна і байдужа до наших вимог влада сьогодні вже завагалася. І тепер нам потрібно посилити тиск на неї, щоб розвинути свій успіх. Кожен, хто прагне захистити своє право на гідне життя, має покинути все і вийти 29 листопада о 9.00 на Майдан Незалежності", - наголосив Фісун.
            Нині у наметовому містечку перебувають близько 30 мітингувальників. Зайнята ними територія огороджена дерев'яним парканом, на якому висять таблички із назвами міст, з яких приїхали люди. Є також великі плакати: "Розвиток малого бізнесу — шлях до розвитку держави", "Азарова на пенсію на 800 гривень", "Тігіпка і Бродського — на канікули","Ми не збираємося терпіти кнопкодавів до 2012 року".
             Поруч із наметовим містечком розташована імпровізована сцена із плакатом "Місто волі". На ній виступають творчі колективи.
             На Майдані видніються лише українські прапори. Стяги із символікою політичних партій відсутні. У саме містечко нікого не пускають — стоїть охорона. Кожен мітингувальник має власний бейджик.
             Учасники акції розповіли про причини свого перебування тут.
             "Я торгую аксесуарами мобільних телефонів в Одесі на "7-му кілометрі" Якщо президент підпише податковий кодекс, розвинеться хабарництво. Мобільні телефони подорожчають щонайменше на 20%.", - зазначив підприємець Олександр Лановенко.
             "А я не зможу взагалі продовжувати свою роботу. Я роблю ремонти в квартирах Повинен буду платини 1,5 тис податку на місяць. А за що я тоді житиму, якщо стільки ж заробляю?!, - сказав Віталій Обух із Хмельниччини.
 ____________________________
http://gazeta.ua/

“Заради наших дітей”


_______________
Відео з сайта

Податкова та УБОЗ підсилили тиск на підприємців?

          За отриманою нами інформацією, податкова та УБОЗ сьогодні провели ряд рейдів по ринкам в різних містах країни. Під приводом перевірок, від підприємців вимагають відмовитися брати участь в акціях протесту.
          Такі повідомлення надійшли зі Львівської, Київської областей та з Києва. Серед інших, під “роздачу” потрапив ринок на ст. м. “Героїв Дніпра”, де УБОЗівці відверто дають зрозуміти людям, що це помста за їх боротьбу з Податковим Кодексом.
          Така поведінка податківців виставляє Миколу Азарова у ролі брехуна: учора, в наметовому містечку на Майдані, він урочисто запевняв, що до вирішення питання з Кодексом, “правоохоронці” не будуть зачіпати підприємців.
          Найкраща відовідь на такі дії – вийти завтра на Майдан, в 9-00, на всеукраїнську акцію протесту.
 ________________
Новини Місто Волі
http://mistovoli.org

Влада визнала, що від питання ветування Податкового кодексу нікуди не дітися

          Представники протестуючих громадян на зустрічі з Міністром фінансів Федором Ярошенком заявили, що на сьогоднішньому засіданні Координаційної ради було прийняте рішення не обговорювати питання змін до Податкового кодексу, а наполягати на вимозі накладення на нього вето Президентом України.
          Міністерство фінансів запропонувало все ж таки попрацювати над кодексом, висловивши готовність вилучити з нього розділи про спрощену систему та адміністрування, аби залишити все, як було раніше, однак представники підприємців відмовилися прийняти навіть такі безпрецедентні поступки з боку влади й у свою чергу висловили готовність надати конструктивні пропозиції при розробці нового варіанту Податкового кодексу, який би мав іншу, нерепресивну спрямованість й служив би насамперед інтересам підприємців, а не контролюючих органів.
          Вимоги протестуючих щодо відставки уряду та виборів Верховної Ради в березні 2011 року також залишаються на порядку денному, але з Міністром фінансів не обговорювались, оскільки лежать поза сферою його компетенції.
          Від імені підприємців у зустрічі брало участь шість осіб (Панаетов А., Єременко Ю., Волинець М., Рой В., Шаповаленко Є., Жовніренко П.). Ще один з вісімки визначених коордрадою переговорників – М. Свистович – перебував у Київській області у зв”язку з підготовкою завтрашнього мітингу й не встиг вчасно прибути на переговори, але телефоном підтвердив свою повну згоду з позицією інших членів переговорної групи.

Протокол Зборів 28.11.2010 року

Це стосується всіх: щоб дотиснути владу, виходьте на акцію протесту в понеділок, 29 листопада, о 9-00!

           Податковий Кодекс вдарить по всім громадянам України. Якщо ми усі разом його не зупинимо, Податковий кодекс призведе до зростання цін на продукти, товари та послуги на 30%, до появи чотирьох мільйонів безробітних, до збільшення дефіциту і черг, до зменшення зарплат і пенсій, до різкого подорожчання транспорту.
            Багатотисячні акції протесту 22 та 25 листопада в обласних центрах, у Києві на Майдані Незалежності, біля Адміністрації Президента і поставлене на Майдані наметове містечко нарешті змусили владу звернути на нас увагу.
            Ще вчора непробивна й байдужа до наших вимог влада сьогодні вже завагалась, і тепер нам потрібно посилити тиск на неї, щоб розвинути свій успіх.
            Податковий Кодекс стосується всіх! Ми зможемо перемогти, якщо нас буде на вулицях іще більше, ніж було до цього. Ми звертаємося до кожного, хто прагне захистити своє право на гідне життя – вийди 29 листопада в 9.00 на Майдан Незалежності у Києві або до державної адміністрацї у своєму місті!

Понеділок, 29 листопада о 09.00
на Майдані Незалежності у Києві
та біля держадміністрацій у ваших містах
всеукраїнська акція протесту
з вимогою до президента накласти вето на Податковий кодекс

Новини Місто Волі
http://mistovoli.org

Портніков про підприємців

ПРИЙДИ НА МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ 29.11.2010 - О 09:00 ГОД. ТА ПІДТРИМАЙ ВСЕУКРАЇНСЬКУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ!

Янукович та Азаров в наметовому містечку (27.11.2010 року)

ВІДЕО #KAT_UA Янукович та Азаров в наметовому містечку:

http://www.youtube.com/watch?v=ou0KLSUENR0

http://www.youtube.com/watch?v=KlwQDM9wkMM

http://www.youtube.com/watch?v=suVaVsRul9w

http://www.youtube.com/watch?v=AISes8vbJ5M

http://www.youtube.com/watch?v=oKvw2dInzr4

http://www.youtube.com/watch?v=7R-UKbcsZjs

http://www.youtube.com/watch?v=IImMw1rYpGM

http://www.youtube.com/watch?v=NBfEYay6kKg