середа, 1 грудня 2010 р.

Завтра ми всі маємо бути на Майдані

Аби запобігти маніпуляціям влади, аби не дати себе одурити, аби можновладці зрозуміли, що підписання Меморандуму зі жменькою колаборантів не полегшить її життя.

Вимоги акції протесту залишаються незмінними:

1. Повне вето Президента на Податковий кодекс і розробка з чистого аркуша нового кодексу за участі експертів, вчених, підприємців та представників громадськості.
2. Відставка уряду.
3. Вибори Верховної Ради у березні 2011 року. 

Завтра влада і зрадники спробують розіграти виставу народного задоволення діями Президента?

Джерело з Адміністрації Президента повідомило, що на завтрашній мітинг підприємців Партія регіонів має намір зігнати кілька тисяч проплачених учасників мітингу, які мають влаштувати овацію Президенту Віктору Януковичу, який має зіграти роль “доброго царя”, який “виконав вимоги підприємців”. Після виступу Президента від імені народу має виступити один з підписантів зрадницького Меморандуму з урядом Володимир Левін та повідомити про зняття наметового містечка. Тих, хто не захоче розділити “волю народу”, прибиратимуть разом з містечком.

Майдан

Один зі зрадників був помічений сьогодні у залякуванні підприємців на ринку “Троєщина”

Сьогодні столична міліція здійснила рейд по ринку “Троєщина”, проводячи залякувальні бесіди з людьми, які агітували підприємців виходити завтра на мітинг на Майдан Незалежності. Такі самі бесіди проводив віце-президент асоціації “Укрринок” Володимир Левін, один з підписантів зрадницького Меморандуму з урядом. Він застерігав підприємців від участі в “незаконній” акції.

СТАЛИ ВІДОМІ ІМЕНА ЗРАДНИКІВ (оновлено)

На телеканалі ICTV було показано сюжет з підписання Меморандуму між урядом та невідомими до цього підприємцями, прізвища яких у офіційних повідомленнях з боку влади ретельно приховувались. Завдяки телесюжету стало відомо, що від імені підприємців Меморандум підписали лише чотири особи від трьох організацій – президент і віце-президент асоціації “Укрринок” Олександр Назаренко та Володимир Левін, голова Одеської обласної асоціації роботодавців півдня України Юрій Борщенко та нікому невідомий до вчорашнього дня представник невідомої громадської організацї, яка не брала участь в протестах (протестувальники бачили цього чоловіка лише один раз – вчора він вперше за весь час протестів з’явився на розширеному засіданні штабу Національної координаційної ради, де не виступав, а лише слухав).

Національна координаційна рада не збирається створювати партію з підприємців

Сьогодні на прес-конеренції в інформаційному агентстві “Українські новини” представники протестуючих підприємців закликали журналістів уважніше й відповідальніше підходити до висвітлення інформації й не видавати вислови окремих осіб за думку всіх підприємців.

Всі тактики, які використовує влада для того, щоб звести протести нанівець

1. Переговори з спеціально відібраними представниками підприємців, яких ніхто не знає

2. Імітація того, що урядовці та президент йдуть на діалог з підприємцями. Імітація підписання вето. Імітація діалогу – візит в наметове містечко. Відмова ветувати Кодекс, натомість спроба задовільнити протестуючих дрібними поправками.

3. Затягування часу – більшість дій влади останнім часом спрямовано саме на затягування часу, в сподіванні що протестуючі будуть виснажені поганою погодою, та необхідністю постійних акцій протесту

4. Водночас, відбувається тиск на учасників акції протестів. Виклики до міліції, заведення кримінальних справ, рейди та податкової інспекції на ринки.

5. Постійні заяви в ЗМІ, що питання вирішено. Ці заяви підкріплені примусовим вигнанням працівників податкових інспекцій на ринки, які проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями, вітаючи їх зі “спільною перемогою”. Податківці кажуть підприємцям, що самі дуже задоволені змінами до кодексу, бо той варіант кодексу, який був затверджений Верховною Радою, додавав податківцям роботи. Таким чином влада намагається посіяти в головах людей переконання, що питання нібито вирішене.

Уряд підписав Меморандум з невідомими підприємцями, і завтра з ними зустрінеться Президент

На прес-конференції в інформаційному агентстві “Українські новини” голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець сказав, що сьогодні уряд підписав невідомого змісту Меморандум з якимись підприємцями, про прізвища та організації яких обидві сторони Меморандуму сором’язливо мовчать. Відомо лише, що Меморандум стосується змін до існуючого варіанту Податкового кодексу, які має запропонувати Президент до розгляду Верховній Раді.

Національну координаційну раду підприємців України, яку кілька разів безуспішно намагалися схилити до поступок, сьогодні до переговорів ніхто не запрошував.

З пізніших повідомлень інформаційних агентств ІМК та РБК-Україна стало відомо, що завтра у Адміністрації Президента відбудеться розмова глави держави Віктора Януковича з представниками зрадників, про що в ексклюзивному коментарі ІМК повідомила заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман.

Королевська: влада докладе всіх зусиль, щоб "протиснути" свій варіант ПК

Чинна влада не готова йти на діалог із суспільством, не готова змінювати філософію Податкового кодексу.

Про це заявила глава Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА на брифінгу в парламенті, повідомили УНІАН у прес-службі Н.КОРОЛЕВСЬКОЇ.

На її думку, протести громадян у зв`язку з ухваленням ВР Податкового кодексу показали, що народ у цілому не сприймає філософію, закладену в основу цього документа.

«Люди встали не проти податків, а проти корупції і поділу суспільства на багатих і всемогутніх за рахунок бідних і безправних. Люди не готові утримувати чиновників за свою і так невелику зарплату», - сказала Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Майдан не розжене навіть мороз

Близько 200 підприємців, які протестують проти Податкового кодексу, мають намір провести ніч на Майдані Незалежності в Києві.

Про це повідомив один з координаторів акції протесту Володимир Дорош, передають "Українські новини".

За його словами, у четвер, 2 грудня, підприємці планують розпочати акцію протесту о 10:00.

Дорош також зазначив, що не знає про намір представників адміністрації президента прийти на Майдан для зустрічі з підприємцями.

Як відомо, 22 листопада мітингувальники проти підписання Податкового кодексу. Підприємці оголосили акцію протесту безстроковою і розбили наметове містечко.

З цього дня кожну ніч у ньому проводили від 100 до 300 осіб.

На Майдані чекають месію Януковича

У четвер на Майдані Незалежності в Києві очікують представника адміністрації президента.

Про це повідомила член переговорної групи підприємців Оксана Продан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми завтра у себе чекаємо когось з адміністрації президента, який розповість про подальше і повідомить нам про рішення президента (щодо змін до Податкового кодексу)", - сказала вона.

На питання, чи знає вона про підписаний Меморандум про узгодження спільних дій по внесенню змін до Податкового кодексу, Продан сказала: "Я меморандум не підписувала і не була туди запрошена. Але знаю, що від підприємців там були представники адміністрацій ринків".

Інший представник підприємців, відповідальний за зв'язки зі ЗМІ Володимир Дорош також не має інформації про зустрічі представників підприємців з прем'єр-міністром або "його оточенням " в середу або четвер.

Депутати розглянуть вето Януковича 3 грудня

Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає найвірогіднішим розгляд парламентом пропозицій президента Віктора Януковича до Податкового кодексу в п'ятницю, 3 грудня.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера", передає агентство "Українські новини".

Спікер сподівається, що конкретні пропозиції і зауваження президента надійдуть у Раду 2 грудня.

Після цього, з його слів, буде проведено засідання комітету з питань податкової і митної політики для підготовки розгляду документа в парламенті.

"Можливості в нас такі: у четвер - це малоймовірно, п'ятниця - вірогідніше, тому що далі відкладати не можна", - сказав він.

КАБМІН І ПІДПРИЄМЦІ ДОМОВИЛИСЬ. "Спрощенців" не чіпатимуть

Спрощена система оподаткування залишається такою ж, як до прийняття Податкового кодексу.

Про це йдеться в Меморандумі про узгодження спільних дій щодо внесення змін до Податкового кодексу, який підписали урядова робоча група та представники малого бізнесу.

Підписання відбулося за результатами переговорів, черговий раунд яких пройшов у середу.

На Майдані готуються до силового штурму

Наметове містечко на Майдані очікує штурму й готується до силового протистояння.

Про це заявив генеральний координатор Всеукраїнської акції протесту Олександр Данилюк.

Він повідомив, що до його штабу надійшла інформація про підготовку силового захоплення наметового містечка, в ніч з середи на четвер, з метою позбутися від "неправильних" протестувальників напередодні мітингу призначеного на 2 грудня.

"Їм не потрібні опоненти, вони бояться будь-яких ексцесів. Тим більше, що, за нашою інформацією, на мітингу буде присутній президент", - сказав координатор.

Данилюк повідомив, що у зв’язку з такими планами "політичних рейдерів", до наметового містечка запрошено представників більшості ЗМІ, які готові провести ніч на Майдані й зафіксувати усі події, що там розвиватимуться.

Також оголошена загальна мобілізація його прихильників, що вже почали прибувати до наметового містечка з метою перешкодити втіленню будь-яких протизаконних сценаріїв.

Підприємці вимагають у влади Податкового кодексу "з нуля"

Підприємці вимагають розробки цілком нового варіанту Податкового кодексу і у четвер знову збираються на масовий мітинг на Майдані Незалежності у Києві.

Як повідомили представники Центрального штабу порятунку українського підприємництва на прес-конференції в УНІАН, їх не влаштовує вето президента на окремі частини Податкового кодексу, ухваленого в парламенті

Прес-секретар Штабу Святослав Швецов сказав, що "накладено не вето, а Податковий кодекс з поправками, внесеними адміністрацією президента, направлений знову до Верховної Ради, і фактично це не є вето".

"Наша вимога до президента – повне вето – не знімається. Вона так само актуальна", - підкреслив він.

Майдан тепер буде постійним

Майдан Незалежності в Києві перетворюється в постійне місце вираження протестних настроїв.
Так вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Майдан стає постійним місцем протесту в Україні", - заявив Небоженко на прес-конференції в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це тому, що нещодавно пройшли "добре" організовані і невдалі для України місцеві вибори, і вибори втратили головну функцію, як демократичного досягнення - випуску пари й агресії населення", - додав він.

На думку політолога, в Україні тепер будуть постійно "майдани" протесту не тільки в Києві, але й у регіонах, однак в інших містах вони не викликають серйозних наслідків. Крім того, ці "майдани" не будуть поєднані в єдине ціле, оскільки немає ще консолідації суспільства.

Депутати провалили закон про "спрощенців"

Верховна Рада відмовилась ухвалити закон про спрощену систему оподаткування.

За два проекти закону проголосувало 101 і 6 депутатів.

Проект пропонував скоротити види діяльності, які підпадають під спрощену систему оподаткування, але збільшити суму виручку для "спрощенців".

Так автори пропонували, що для фізичних осіб - підприємців встановлюється ставка єдиного податку у межах 4 – 20 відсотків від мінімальної заробітної плати (при отримані виручки до 500 розмірів мін. заробітної плати).

Якщо обсяг виручки становить понад 500 до 1500 розмірів мін. заробітної плати, то ставка єдиного податку встановлюється від 20 % до 74 % мін. заробітної плати.

Для юридичних осіб – платників єдиного податку пропонувалося встановити такі ставки податку: 3 % (із сплатою ПДВ) та 6% (без сплати ПДВ) від обсягу виручки.

Але депутати ініціативу не підтримали.
Як відомо, на Майдані другий тиждень тривають акції протесту спрощенців.

Герман назвала податкове вето сильним кроком Януковича

Президент України Віктор Янукович, наклавши вето на Податковий кодекс, захистив людей. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ЛІГА Бізнес Інформ заявила заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман.

"Президент встав на бік людей, права яких повинні бути захищені. Це ті люди, які в свій час, коли країні було надто важко, коли розвалився Союз, не чекали допомоги від держави - вони самі себе поставили на ноги, зробили собі бізнес, їздили по світу з "кравчучками" і розвивали свій бізнес, даючи робочі місця іншим людям. Їхнє право на самореалізацію і розвиток треба зберегти. Ми не допустимо, щоб податкова адміністрація була репресивним органом, для якого закон не пишеться, що вони можуть увірватися до підприємців без якої-небудь постанови суду", - наголосила Г.Герман.

"Регіони" збираються зайнятися податками у п'ятницю

Верховна Рада швидше за все на засіданні в п'ятницю розгляне пропозиції президента до Податкового кодексу.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов журналістам у середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Очевидно, Верховна Рада завтра (у четвер) не встигне розглянути поправки президента до Податкового кодексу. Залишається маленький шанс, але якщо йти за процедурою, то президент в кращому випадку може підписати зміни завтра до 12 години дня", - сказав він.

"Потім профільний комітет парламенту може зібратися на засідання з 2-х годин до 4-х, щоб розглянути ці поправки. І навіть враховуючи те, що президентські проекти законів не вимагають внесення до порядку денного, а включаються автоматично, теоретично залишається шанс розглянути Податковий кодекс в кінці дня завтра", - зазначив Єфремов.

Олександр Данилюк намагається зірвати завтрашній мітинг підприємців

Олександр Данилюк, який самочинно називає себе генеральним координатором акції протесту підприємців з сьогоднішнього ранку масово розсилає по всій Україні та особливо по Києву повідомлення лідерам підприємницьких об’єднань із закликом не йти й не приїздити до Києва на завтрашній мітинг протесту.

Свою позицію він мотивує тим, що (цитуємо повідомлення О. Данилюка дослівно) “Завтра 2 грудня О. Продан буде презентувати політичну партію для “своїх запроданців”. Група О. Данилюка не приймає в цьому шабаші участі. Генеральний Координатор О. Данилюк”.

За словами Оксани Продан, повідомлення Олександра Данилюка є цілковитою брехнею. Вона каже, що не збиралась і не збирається засновувати ніякої партії.

Листівка до Всеукраїнської акції протесту 2 грудня 2010 року

Місто Волі розроблено листівку до Всеукраїнської акції протесту, що відбудеться 2-го грудня 2010 року в Києві на Майдані Незалежності.

Учасники акції поширюють її своїми силами, але дуже потрібна ваша допомога!

Участь всіх небайдужих в акції завтра, 2-го грудня, дуже важлива. Необхідно змусити Януковича заветувати Податковий кодекс по-справжньому. 

Скачати листівку можна тут


Місто Волі

Заява Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України

30 листопада 2010 року

Розвиток подій навколо накладення вето Президента на Податковий кодекс з одночасним скеруванням поправок для розгляду Верховною Радою та інформаційні війни, які ведуться з цього питання, примусили нас зробити наступну заяву.

Ми розуміємо, що вето Президента з «необхідними поправками» до Податкового кодексу дає можливість прийняти наявний варіант Податкового кодексу простою більшістю голосів. Ми не погоджуємося, що протягом двох днів чи навіть тижня можна суттєво виправити настільки неякісний проект, яким є цей Податковий кодекс.

Ми вважаємо неприпустимим зі сторони уряду постійне намагання викривити нашу основну вимогу, а саме вето на Податковий кодекс, й перетворити його у набір незначних правок, що лише завуальовують очевидний негативний вплив цього документу на бізнес-середовище.

Бродский опроверг заявления о его отставке

В своем блоге Михаил Бродский ответил на заявления некоторых СМИ про его отставку

"Добровольно в отставку я не уйду. Нужно закончить дерегуляцию. Мы многое в этом направлении уже сдвинули с места, теперь нужно довести дерегуляцию до конца. После этого - возможно."

Если Президент решит отправить меня в отставку - это его право. Народ его избрал и дал полномочия.  Решения  президента я не комментирую.

Михаил Бродский

Вето, щепки и «рыбки-сателлиты»

Кто-то из умных классиков сказал, что самое опасное, когда сбываются мечты. Потому что, пока ты мечтаешь, – есть иллюзия. А когда мечта сбывается, иллюзии проходят. Ну, заветировал Янукович Налоговый кодекс. Сегодня и завтра его подправят. В четверг, скорее всего, примут заново. И что потом делать: стоять на Майдане до майских праздников? Или возвращаться домой и платить налоги? Вариантов больше нет…
 
Один знакомый фотограф, который по роду службы регулярно шастает среди митингующих, рассказал забавную историю. Когда Юлия Тимошенко (после пожара в Днепропетровском салоне игровых автоматов) ликвидировала игральный бизнес, под Верховной Радой протестовали администраторы и крупье. И среди них особо выделялась одна колоритная тетка. Фотограф ее запечатлел. А на днях встретил на Майдане. Тетка, потеряв работу в игорной сфере, стала единоналожником и замутила интернет-магазин. И вот халява накрывается. Обидно…

Что мелким предпринимателям часто везет, как утопленникам, никто не спорит. Но в данной ситуации – они щепки, которые летят, когда лес рубят. По словам председателя парламентского комитета по налогам Виталия Хомутынника, если бы не было злоупотреблений, то вопрос с единым налогом не поднимался бы вообще.

Парламент готовий прийняти ще один Кодекс

На наступному пленарному тижні парламент має намір прийняти новий Житловий кодекс. 

Про це пише газета "Дело" із посиланням на співавтора законопроекту депутата Ігоря Лисова. 

Документ містить чимало спірних положень, які обмежують права кожного громадянина, зазначає видання. 

Зокрема, проект кодексу передбачає можливість примусового відселення боржників, а також необмежені штрафи за прострочення оплати комунальних послуг. 

Виселяти без згоди зможуть і тих, хто не в силах своєчасно виплачувати банківський кредит за своє житло. 

Стаття 129 проекту Житлового кодексу передбачає таку можливість для фінансових установ. 

Як обіцяє Лисов, за час, що залишився, парламентський комітет із питань містобудування та ЖКГ спробує згладити усі спірні норми кодексу. 

Президент чекає, що бюджет-2011 буде вже на новому Податковому кодексі

Президент Віктор Янукович сподівається, що держбюджет на 2011 рік буде опрацьовано і ухвалено вже на основі нового податкового законодавства.

Про це він заявив під час робочої зустрічі із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим, яка відбулася в Астані у кулуарах саміту ОБСЄ, повідомляє УНІАН.
Янукович підкреслив, що на сучасному етапі економічна ситуація в Україні стабілізується.

"Мною ініційована програма реформ на 2010-2014 роки. Затверджено план-графік її реалізації. І поки що ми ідемо за графіком", - поінформував президент керівника ЄБРР.

Лукаш розповіла, що Янукович викине з Податкового кодексу

Президент Віктор Янукович ветує Податковий кодекс повністю, а також закон про внесення змін до деяких законів у зв’язку з ухваленням Податкового кодексу.

Про це розповіла "Бі-Бі-Сі" перший заступник глави адміністрації президента Олена Лукаш.

"Ветується весь Податковий кодекс і ветується другий закон, який ухвалений у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу і який також врегульовує права підприємців в цій державі і можливості держави щодо збирання податків. Тому ветується обидва закони", - сказала вона.

"Але вето буде обґрунтованим і внесеним разом з законодавчими пропозиціями, які, на думку президента, будуть сприяти вдосконаленню як першого, так і другого закону", - наголосила вона.
За словами Лукаш, президент внесе до Верховної Ради не тільки свої заперечення, а і норми права, які він "пропонує ухвалити для того, щоб кодекс набув чинності".

З Податковим кодексом "Янукович ветував самого себе" - експерт

Президент Віктор Янукович, наклавши вето на Податковий кодекс, ухвалений Верховною Радою, "ветував самого себе".

Таку думку висловила керівник бюро німецького фонду імені Фридриха Науманна в Києві Гайке Дьорренбехер, передає "Німецька хвиля".

Вона наголосила, що Податковий кодекс ухвалювався в парламенті не без відома самого Януковича і його Партії регіонів.

Дьорренбехер вважає вето президента частковою перемогою протестувальників проти Податкового кодексу і "добрим" знаком для громадян, підтвердженням, що за свої переконання таки варто виходити на вулиці в сучасній Україні.