вівторок, 30 листопада 2010 р.

Завтра в агентстві “Українські новини” – прес-конференція з приводу “вето” Президента

1 грудня о 14.30 в прес-центрі інформаційного агентства “Українські Новини” відбудеться прес-конференція представників Національної координаційної ради підприємців України, яка проводить безстрокову акцію протесту проти прийняття Податкового кодексу на тему: “Позиція підприємців щодо заяви Президента України про накладення вето на Податковий кодекс”.

Учасники:
  1. Павло Жовніренко – член координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу;
  2. Юрій Єременко – Центральний штаб порятунку підприємництва України;
  3. В’ячеслав Рой – голова Федерації профспілок працівників малого і середнього підприємництва України;
  4. Михайло Волинець – голова Конфедерації вільних профспілок України;
  5. Михайло Свистович – Громадянський рух “Відсіч”.
З питань акредитації звертайтесь за тел.: 044 494 31 65, 044 494 31 65

Адреса прес-центру: ст. м. “Палац спорту”, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх.

Янукович підписав указ про відставку Бродського - джерело

Поінформовані джерела в Адміністрації президента кажуть, що президент Віктор Янукович вже підписав указ про звільнення з посади голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Політолог Володимир Фесенко не виключає, що саме Михайло Бродський може поплатитися своїм кріслом.

"Кадрові жертви, які треба поставити на вівтар заради залагодження конфлікту навколо Податкового кодексу цілком можливі. І найбільш прогнозовані фігури - це Тігіпко та Бродський", - сказав він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Думаю, окрім протестів податківців тут ще спрацювали певні інтриги в оточенні президента. Бродський, який славиться своїм конфліктним характером, нажив собі багато ворогів. І це теж могло спрацювати проти нього. А привід - це вимоги підприємців і тому президент для зняття напруги йде на такі кадрові жертви".


"Регіонал" визнав, що Янукович ветував Податковий кодекс заради рейтингу

У Податковий кодекс необхідно додати поправки, тому накладене президентом вето було правильним кроком.

Про це у коментарі Gazeta.ua розказав народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов.

"Я був у числі тих, хто досить активно працював над 2-ю редакцією кодексу. Ви бачите, наскільки сильно він відрізняється в 1-й редакції і 2-й. Ми серйозно працювали над тим, щоб максимально його олюднити. Є низка поправок, які ми пропонували ініціювати, в тому числі ті, які стосувались малого та середнього бізнесу. Більша частина цих поправок не ввійшла. Байдуже, як ця процедура буде проходити, через вето чи якось по-іншому, але їх треба внести. Вважаю, суми треба збільшити до 800-900 тисяч (річний обіг готівки підприємця - ред.), а кількість працівників як мінімум до 8 людей (працівників ПП - ред.)", - сказав нардеп.
 

Підприємці бояться, що влада їх обдурить

Підприємці наполягають на покаранні чиновників, винних у створенні "нефахового" Податкового кодексу.

Про це йдеться у заяві Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

"Влада злякалася протестів підприємців і призупинила дію антинародного Податкового кодексу. Однак, остаточної перемоги ми ще не досягли. Нас не влаштують косметичні поправки до Податкового кодексу, що пропонуються переговорною групою Кабінету міністрів", - зазначають підприємці.

Як зазначається у заяві, понад двісті статей у Податковому кодексі вимагають змінення.

"А це більше ніж половина усього документу. Такий обсяг необхідних змін потребує не внесення поправок, а розробки абсолютно нового документу", - наголосили у штабі.

Вето Президента - поступки підприємцям, чи чергова порція "макаронів на наші вуха"!

Заява Єфремова, про те, що президент наклав так зване "часткове вето" на ухвалений Верховною Зрадою України КАТ для подолання якого депутатам непотрібно 300 голосів, а також про те, що президент не відхилив документ повністю, і народні депутати переголосують кожну пропозицію окремо, а потім переголосують весь документ в цілому 226 голосами, після чого він буде повторно направлений на підпис Президенту є М'яко кажучи Брехнею та черговим вішанням макаронів всім нам на вуха.

Так, чинним Законодавство України не передбачено накладення так званого "часткового вето".

Згідно ч.2 ст.94 Конституції України Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.


Думаю, що Президент скоріш за все після накладеного сьогодні "вето" на КАТ, внесе до нього декілька незначних пропозицій (наприклад: збільшить суму обсягу доходу для підприємців до 500000 грн., збільшить кількість осіб, що перебувають з ними у трудових відносинах з 4-х до 5-ти) та внесе ще декілька незначних поправок,  які вже в четвер можуть бути розглянуті Верховною Зрадою та прийняті.

"Регіони" пояснили, що Янукович ветував нові податки частково

У Партії регіонів вважають, що чиновники, які працювали над Податковим кодексом, можуть "мати право на помилку".

Про це заявив лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов, відповідаючи на питання, чи будуть кадрові висновки у зв’язку з ветуванням президентом Віктором Януковичем Податкового кодексу.

Він наголосив, що призначення та звільнення чиновників є виключною прерогативою президента.
"Але я не вважаю, що ми маємо створювати прецедент в нашій державі, коли люди не мають права на помилку. Точка зору окремих чиновників, яка переважала у даному документі, була такою, що треба було посилити фіскальну податкову складову", - зазначив Єфремов.

"Проти цього багато хто протестував і президент підтримав ці протести", - заявив він.

Єфремов також додав, що експерти адміністрації президента надали зауваження до Податкового кодексу по 11 напрямках і підтвердив, що сесійна зала розгляне ці пропозиції у четвер.

Єфремов також зазначив, що йдеться про так зване "часткове вето" для подолання якого депутатам непотрібно 300 голосів.

За його словами, враховуючи те, що президент не відхилив документ повністю, народні депутати переголосовують кожну пропозицію окремо, а потім переголосують весь документ в цілому 226 голосами, після чого він буде повторно направлений на підпис президенту.

Заява Президента України Віктора Януковича щодо Податкового кодексу

Шановні співвітчизники!

Дискусія, що розгорнулась навколо Податкового Кодексу, засвідчила, яким непростим є процес модернізації країни.

Абсолютна більшість громадян України усвідомлює необхідність якісних змін у нашому житті.

Ми єдині у прагненні зробити державу сильною і справедливою, підвищити добробут людей.

Ми йдемо шляхом реформ, що долали усі розвинені країни світу. І починається він з наведення порядку в економіці, у фінансах країни.

Це є запорукою і гарантією успішності усього процесу реформування держави.

У нас немає іншого виходу, як побороти тіньову економіку. Вона породжує корупцію, створює загрозу демократичним правам і свободам, не дозволяє Україні зайняти гідне місце у цивілізованому світі.

Акція на Майдані в Києві триватиме до остаточного перегляду Податкового кодексу, заявляють організатори протесту

14:00
Учасники акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу, що домагалися його ветування президентом, не мають наміру згортати намети і планують у четвер провести масштабний мітинг для недопущення подолання вето глави держави Верховною Радою.

"Місто свободи продовжить своє існування, і хоча це наша маленька перемога (вето Податкового кодексу - ІФ), ми, найімовірніше, в четвер зберемо мітинг, щоб депутати не подумали подолати вето", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" один з організаторів акції, що відповідає за зв'язки зі ЗМІ, Володимир Дорош.

За його словами, організатори мають намір стежити за подальшою долею Податкового кодексу й наполягатимуть на тому, щоб його автори зважали на їхні вимоги. В ідеалі активісти очікують, що нову редакцію закону буде розроблено в першій половині 2011 року, а сам кодекс набуде чинності з 2012 року.

"Адже не факт, що новий Податковий кодекс буде кращим за той, який уже заветовано", - додав В. Дорош.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович заявив у вівторок, що застосував вето до Податкового кодексу, ухваленого раніше Верховною Радою України.

З 22 листопада на майдані Незалежності в Києві триває акція-протест підприємців.

В Партії Регіонів ще не знають на що Янукович наклав вето!

Партія регіонів чекає чіткого формулювання рішення Президента України Віктора Януковича про Податковий кодекс. Про це заявив глава фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потрібно дочекатися чіткого формулювання, на що саме наклав вето Президент. Якщо це окремі статті і будуть пропозиції Президента по них, то ми зможемо їх проголосувати і подати документ на підпис Президенту. Це нічого не змінює. Тільки у часовому етапі відсувається рішення, у тому числі щодо бюджету на наступний рік. Якщо ж це вето в цілому на документ, то в залі немає 300 голосів, щоб подолати вето, і тоді документ потрібно розглядати заново за процедурою в цілому", - заявив О.Єфремов.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович заявив, що ветував Податковий кодекс.

РБК-Украина

Януковичу купили новий ліфт за гроші Стабфонду

В адміністрації президента встановлять новий ліфт ціною майже 900 тисяч гривень.

Про це повідомляє сайт державних закупівель.

Заміну пасажирського ліфта №1 в адміністративному будинку по вулиці Банковій, 11 проведе ПрАТ "ОТІС за 887 200 гривень.

Ліфт придбано за кошти Стабілізаційного фонду держбюджету.

Українська правда

Литвин сказав, коли розглянуть вето Януковича

Спікер Володимир Литвин не виключає, що парламент розгляне ветований Податковий кодекс на засіданні у четвер.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

"Я думаю, що в четвер ми будемо розглядати пропозиції президента до цього документу", - зазначив спікер.

Литвин наголосив, що не має намірів давати оцінки самому рішенню президента. За його словами, "треба говорити про політичні, економічні та кадрові наслідки цього кроку".

Водночас спікер не відповів на питання, якими саме будуть кадрові наслідки.

Українська правда

Підприємці все одно хочуть "крові" Азарова, Бродського і Тігіпка

Підприємці і надалі вимагатимуть відставки Кабміну або його частини.

Про це "Дзеркалу тижня" заявив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

За його словами, підприємці, як мінімум, будуть вимагати відставки блоку уряду, що відповідає за розробку Податкового кодексу - міністра фінансів Федора Ярошенка, віце-прем'єра Сергія Тігіпка, голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського і прем'єра Миколи Азарова, який "не повністю прочитав" Податковий кодекс.

Швецов також повідомив, що підприємці будуть наполягати на участі представників малого та середнього бізнесу в розробці нового Податкового кодексу.

Як відомо, президент Віктор Янукович застосував право вето до Податкового кодексу і вимагає доопрацювати окремі його розділи до четверга, 2 грудня.

Українська правда

Янукович заявив, що заветував Податковий кодекс

13:02
Президент України Віктор Янукович заявив, що застосував вето до Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою України.
"Сьогодні я заветував Податковий кодекс", - сказав глава держави журналістам у вівторок в аеропорту "Бориспіль" перед вильотом до Астани на саміт ОБСЄ.

В. Янукович зазначив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу, і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер. "Сьогодні уряд створив робочу групу, до якої входять представники президента, малого і середнього бізнесу. Сьогодні-завтра група напрацює зміни до Податкового кодексу, які я розгляну в четвер - якщо вони будуть відповідати тим вимогам, які стоять перед Податковим кодексом, я їх підпишу і направлю до парламенту ", - сказав президент.

Правительству не удалось перекрыть схемы для ухода от налогов в новом кодексе

Изменение упрощенной системы налогообложения не справилось со своей ключевой задачей — перекрыть схемы для ухода бизнеса от налогов, зато создало условия для дальнейшего ухода бизнеса в тень.
"Позор!", "Нет Налоговому кодексу!", "Стоп расправе над предпринимателями!". Именно в такие выражения воплотился гнев 5-6 тыс. предпринимателей, вышедших 22 ноября на центральную площадь Киева в протест против нового Налогового кодекса. Как и на митингах в Тернополе, Житомире и Полтаве. Привело их всех туда (кроме общественных организаций, возглавивших это движение) недовольство вполне конкретными изменениями в налоговой системе — ликвидацией «упрощенки». Против этого нововведения около 3 тыс. предпринимателей протестовали и 18 ноября под Верховной Радой, в день окончания второго чтения законопроекта. Но, видимо, как и предыдущий митинг, новые протесты на Майдане не принесут результата. Президент Виктор Янукович, который пока еще не подписал нашумевший закон, согласился встретиться с представителями малого и среднего бизнеса для обсуждения этой проблемы, но уже заранее предупредил, что «на 100% такого не будет». И добавил: «Мы от упрощенной системы будем постепенно уходить — переходить на такую систему налогообложения, которая будет мотивировать рост реальной экономики и выводить украинскую экономику из тени».

Коворкинг центр MistoVoli.org

Идею озвучил пару дней назад Ант. Изначально речь шла о создании Общественного пресс-центра. Его задачи:
  • дать возможность журналистам new media опубликовать свои материалы прямо с Майдана,
  • дать возможность лидерам организаций, объединившихся против #kat_ua, донести свою точку зрения через проведение пресс-конференций online,
  • предоставить жителям палаточного городка доступ к внешним источникам информации.
Для реализации этой идеи:
  • нам предоставили отдельную палатку в палаточном городке и сегодня мы её будем обустраивать,
  • мы работаем над тем, что бы открыть движения по счёту WebMoney, с которого будут оплачиваться расходы на содержание пресс-центра.
Есть ещё ряд вопросов технических, но там сложностей быть не должно.
Главный вопрос на сегодня – как передать эту инициативу тем, кто способен эту работу делать, – журналистам new media. На мой взгляд, идея Общественного пресс-центра гармонично дополняется моделью коворкинга.

Приглашаю на встречу блоггеров и журналистов new media.
What:Встреча инициативной группы
Создание общественного пресс-центра при MistoVoli.org, работающего по модели коворкинга
When:вторник, ноября 30, 2010 7:00
Where:памятник Независимости Украины
Майдан
Киев
 

Наметове містечко потребує вашої допомоги

Не зважаючи на погіршення погодних умов, кількість мешканців “Міста волі” – наметового містечка протестуючих підприємців – збільшується. Організатори акції завезли в містечко дерев’яні піддони, однак не вистачає пенопласту або кариматів, а також спальників і теплих ковдр.

Прохання до всіх допомогти містечку необхідними речами, аби люди могли провести ніч хоча б у більш-менш прийнятних умовах.
 

Партия Регионов: Янукович подпишет Налоговый кодекс несмотря на протесты предпринимателей

Несмотря на митинги в Киеве, президент Виктор Янукович подпишет Налоговый кодекс, однако предложит внести поправки в документ.

Об этом сообщил глава фракции Партии регионов Александр Ефремов.

«Одновременно может подать изменения, которые мы рассмотрим», – сказал «регионал».

Ефремов пояснил, почему Янукович не будет ветировать Налоговый кодекс.

«Это существенно осложнит ситуацию, ведь тогда нужно будет готовить проект Бюджета на 2011 год на старой налоговой базе», – сказал он.

Янукович влаштує "мозковий штурм" Податковому кодексу в аеропорту

Президент Віктор Янукович перед відльотом до Казахстану проведе нараду з економічним блоком уряду та адміністрації президента щодо Податкового кодексу.

Як повідомляє прес-служба президента, нарада відбудеться в аеропорту "Бориспіль" (зала офіційних делегацій).

Початок наради заплановано на 12.20.

Після неї президент відбуде з дводенним робочим візитом до Астани (Казахстан) для участі у Саміті ОБСЄ.

У Майдану всього три вимоги

У підприємців на Майдані Незалежності, які мітингують проти Податкового кодексу, є всього три вимоги.

Про це заявив глава Всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич в ефірі телеканалу ТВі.

"Їх лише три: вето - Податковому кодексу, відставка Верховної Ради і відставка уряду", - уточнив активіст.

Підприємці більше не відхрещуються від політики

Акція протесту підприємців проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності набула політичного забарвлення.

Про це заявив генеральний координатор акції Олександр Данилюк в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на питання, чи координують мітингувальники свої дії з опозицією.

"Ми не маємо на сьогодні плану спільних дій з опозицією, але вочевидь, що в тих умовах, і в тій ситуації, і з тим тиском, який сьогодні на нас здійснюється, ми не маємо іншого варіанту", - зазначив він.